Luni - vineri: 9.00 - 17.00

Coșul este gol!

9 modalități de a vă obișnui să mâncați mai puțin

9 modalități de a vă obișnui să mâncați mai puțin

23.08.2018

Atunci când există o dorință puternică de a pierde în greutate, nimic nu poate împiedica realizarea acestei idei! Iar soluția în cazul acestei probleme poate fi o singură dietă testată în timp: de mâncat mai puțin! Dar cum ne putem opri? La urma urmei, este destul de greu să ne silim să mâncăm mai puțin! Și aceasta are o explicație ponderabilă:

 • stomacul nostru este un mușchi care are proprietatea de a se extinde atunci când mâncăm porții mari. Pentru a vă obișnui cu porții mai mici - este necesar ceva timp;
 • centrul de saturație din creierul nostru primește cu întârziere semnalele de la stomac despre saturație, ceea ce înseamnă că vom continua să mestecam, fără să ne dăm seama că suntem deja saturați;
 • impactul diferiților factori psihologici (resentimente, stres, oboseală, depresie) care provoacă un sentiment de foame și dorința de "mânca".

Cum vă puteți ajuta în această situație? Cum să vă obișnuiți să mănâncați mai puțină mâncare? Citiți mai departe despre acest lucru în materialul nostru.

9 modalități de a vă obișnui  să mâncați mai puțin

Deci, pentru a obișnui treptat stomacul dvs. să consume porții mai mici de mâncare, urmați aceste sfaturi:

1.Jurnal special de alimentare

Tot ce ați consumat pe parcursul zilei, notați în jurnal (cantitatea de porții, timpul de mâncare). Analizați seara tot ce ați mâncat în această zi și veți vedea câte calorii au fost absorbite. În  decurs de o lună veți putea prelua controlul asupra acestui proces.

2. Farfurie de dimensiuni mici

Chiar și o porție normală într-o farfurie mare va arăta mică, deci folosiți farfurii mici. La apetitul dvs. va influența și gama de culori a veselei.

3. Cantitatea corectă a porției

Cantitatea de alimente care încape în palmele dvs., va fi cantitatea potrivită. Orice cantitate mai mare decât aceasta va fi excedentă.

4. Excluderea factorilor de distragere

Un televizor, o carte, un calculator, un telefon – toate acestea sunt factori de distragere a atenției în timpul unei mese care provoacă supraalimentarea. Prin urmare, toți acești factori ar trebui să fie lăsați deoparte și să vă concentrați numai pe alimente.

5. Faceți pauze și nu vă grăbiți

După fiecare bucată de mâncare, trebuie să puneți tacîmurile pe masă. Vă pare că acest lucru este prea dificil? Merită încercat, iar efectul va fi vizibil instantaneu! Mănâncați încet, mestecând cu atenție fiecare bucată. Acest lucru vă va permite să mâncați o cantitate mică de alimente.

6. Beți în timp ce mâncați

În ceea ce privește băutul în timul mâncării, există opinii diferite: cineva spune că trebuie  consumat băuturi cu o jumătate de oră înainte de masă, alții spun – după terminarea mesei. Dar există un fapt incontestabil: dacă beți apă în timpul mesei - mâncați mult mai puțină mâncare.

7. Nu luați o porție suplimentară

Nu luați o porție suplimentară după masa principală, trebuie să așteptați 10-15 minute. Este probabil ca în această perioadă veți ajunge la concluzia că porția suplimentară nu vă mai este necesară.

8. Îndepărtați totul ce este în exces de pe masă

Vasele cu dulciuri nu ar trebui să stea pe masă. Acestea provoacă o gustare neprogramată între mesele principale.

9. Controlați senzația de foame

Nu este un proces foarte ușor să controlați independent senzația de foame, așa că experții recomandă utilizarea produselor speciale pe bază de plante naturale, care vă vor ajuta să faceți față acestei sarcini.

Un astfel de produs sunt capsulele "Normalex Forte" de la compania Apifitofarm pentru a menține tractul gastro-intestinal într-o stare normală și pentru a-și controla greutatea proprie. Compoziția produsului include numai componente naturale:

 • strugurii ursului (eficace în îndepătarea edemurilor);
 • topinambur (normalizează activitatea tuturor organelor interne);
 • fenicul (reduce senzația de foame);
 • frunze de senna (contribuie la reducerea greutății, are proprietăți laxative);
 • laminaria (contribuie la scăderea apetitului);
 • eleutherococcus (este pentru un metabolism normal);
 • zmeură (eficace în caz de tulburări digestive);
 • rădăcină de obligeană (contribuie la îndepărtarea spasmelor din intestin);
 • frunze de struguri (contribuie la ameliorarea aportului de sânge);
 • cafea verde (contribuie la pierderea în greutate).

Puteți cumpăra "Normalex Forte", precum și să citiți instrucțiunile, vizitând pagina produsului aici

La achiziționarea produsului "Normalex Forte" de pe site-ul producătorului apifitopharm.ro pentru fiecare cumpărător există o reducere. Livrarea produsului se efectuează pe întreg teritoriul României.