Luni - vineri: 9.00 - 17.00

Coșul este gol!

Alimentare în caz de diabet zaharat: 10 produse interzise

Alimentare în caz de diabet zaharat: 10 produse interzise

23.08.2018

Diabetul zaharat este o boală gravă, care în ultimul timp din ce în ce mai des atacă persoanele tinere. Chiar și copii suferă de diabet de tipul 1, care este asociat cu distrugerea celulelor beta ale pancreasului, responsabile de producerea de insulină din cauza activității patologice a sistemului imunitar. Ca rezultat, scade cantitatea de insulină produsă, metabolismul glucozei este dezechilibrat, iar concentrația acesteia în sânge crește. Diabetul tip 2 cel mai des apare la adulți și este provocat de malnutriție.

În ambele cazuri, pacienții simt slăbiciune, uscăciune în gură, sete, creșterea poftei de mâncare, prurit și iritație. În stadiul inițial, simptomele pot fi foarte asemănătoare, dar cu timpul, pacienții cu diabet zaharat de tip 1 încep să piardă brusc în greutate, iar în cazul diabetului de tip 2 – se îngrașă.

În plus, în primul caz, sunt mai des posibile salturile brusce ale nivelului de glucoză din sânge, atacuri de hiper- și hipoglicemie, până la pierderea bruscă a conștienței. Această stare este mai periculoasă și duce la consecințe mai severe, pacientul trebuie să monitorizeze în mod regulat nivelul glucozei din sânge, să aibă întotdeauna la dispoziție un dispozitiv corespunzător și medicamente, să injecteze insulină.

În cel de-al doilea caz, progresia bolii are loc lin – un timp oarecare persoana poate să nu știe că are loc dezvoltarea încălcării toleranței la carbohidrați, până când nu va da analizele corespunzătoare. În stadiul avansat pot apărea urinare frecventă și ulcere trofice.

Tratamentul pacienților cu diabet zaharat în fiecare caz va fi determinat de tipul bolii, starea actuală a pacientului, cauzele, vârsta, prezența / absența problemelor de sănătate adiacente, echilibrul hormonal, utilizarea medicamentelor concomitente și alți factori. Nu efectuați tratamentul în mod necontrolat, deoarece puteți dăuna sănătății. Însă respectarea dietei influențează în mod semnificativ succesul terapiei.

De ce este necesar de respectat o dietă în caz de diabet?

Respectarea dietei contribuie la menținerea unui nivel stabil de glucoză în sânge – apropiat de nivelul la persoanele sănătoase, cât mai mult posibil. Astfel, în cazul diabetului zaharat de tipul 1 scade riscul de salturi brusce tranzitorii ale concentrației sale, iar în caz de diabetul de tipul 2 – creșterea concentrației pe termen lung, care protejează, de asemenea, celulele beta de la distrugere (sensibilitatea la insulină este redusă, astfel, pancreasul este nevoit să producă mai multă insulină pentru eliminarea glucozei – datorită sarcinii crescute, celulele acestuia „ard“; obținerea unei cantități mai mici de glucide rapide din exterior permite rezolvarea parțială a problemei).

Regim diabet. Care sunt alimentele recomandate.

În primul rând, un bolnav de diabet trebuie să consume carbohidrați sănătoși, pe care îi poate lua din fructe, legume, cereale integrale și lactate degresate. Sunt foarte bune mai ales mazărea, fasolea și lintea, legume care conțin și o cantitate mare de fibre, foarte utile în digestie.

De asemenea, medicul va recomanda consumul de pește de două ori pe săptămână. Trebuie ales în special pește cu carne mai puțin grasă, precum tonul sau codul. Carnea de pește conține foarte puțin colesterol și o cantitate mare de acizi grași omega-3, foarte buni pentru sănătatea inimii. Trebuie evitat însă peștele care conține mult mercur, de exemplu macroul sau peștele-spadă.

Grăsimile sănătoase, nesaturate, se mai găsesc în nuci, măsline, ulei de măsline, alune, avocado. Aceste alimente sunt foarte bune și pot fi consumate, dar în cantitate mai mică, deoarece conțin multe calorii.

Regim diabet. Ce produse sunt interzise unui diabetic.

Pentru a evita complicațiile diabetului, în special ateroscleroza, care poate duce la atac cerebral sau infarct, medicii recomandă evitarea alimentelor sărate și a celor care conțin multe grăsimi (sunt interzise grăsimile saturate și grăsimile trans).

Prin urmare, sunt interzise produsele de patiserie, snacks-urile, dulciurile cele care conțin margarină, mezelurile, ficatul, carnea (în afară de pește), ouăle. În general, trebuie evitate produsele care conțin multe proteine animale.

Consumul zilnic de grăsimi trebuie limitat la 200 miligrame, iar cel de sare la doar 2.300 mg pe zi, cel mult. Desigur, trebuie evitate și dulciurile, inclusiv băuturile carbogazoase și îndulcite. Aici sunt incluse și sucurile de fructe, ceaiul îndulcit sau băuturile energizante. O singură cutie de suc are 150 de calorii și 40 de grame de carbohidrați. Practic, este echivalentul a 10 lingurițe de zahăr.

Prin urmare, băuturile recomandate sunt cele neîndulcite, în special ceaiurile, dacă pacientul nu vrea să bea doar apă. Este însă foarte importantă hidratarea. La limită, pot fi consumate sucuri dietetice, care au îndulcitori artificiali și nu conțin zahăr, calorii și carbohidrați. Ceaiul sau cafeaua trebuie consumate însă fără zahăr sau alte ingrediente adăugate, precum spuma de lapte sau aromele.

Și sucurile naturale, preparate acasă, fără zahăr adăugat, sunt foarte bune, dar ele trebuie luate în evidență în planul de alimentație, deoarece conțin calorii și carbohidrați. Poate fi consumat lapte și iaurt degresat, sau, în locul lor, lapte din soia sau orez.

Regimul alimentar este esențial în controlarea diabetului, iar dacă este urmat corect previne complicațiile și încetinește evoluția bolii. În plus, o dietă sănătoasă va ajuta la scăderea în greutatea și la menținerea unui tonus mult mai mult.

Deci, este necesar să refuzați sau să limitați substanțial consumul de:

  1. orice tip de zahăr;
  2. porumb;
  3. dulciuri nu pentru diabetici;
  4. băuturi carbogazoase (Fanta, Coca Cola etc.);
  5. cartofi;
  6. cereale: orez, ovăz, hrișcă, grâu etc.
  7. produse afumate;
  8. carne grasă și pește;
  9. produse lactate grase: unt, maioneză, smântână, lapte, brânză de vaci etc .;
  10. slănină.

Trebuie acordat atenție consumului de alcool, în special atunci când consumați medicamente, deoarece acest lucru poate declanșa un salt al nivelurilor de glucoză din sânge. Este permis consumul nelimitat de legume crude și fierte (cu excepția cartofilor), carne și pește cu conținut scăzut de grăsimi, produse lactate degresate sau cu conținut scăzut de grăsimi, câteva feluri de cârnați, o mică cantitate de miere (1-1,5 linguri pe zi).

În plus, se recomandă să beți mai multă apă și să alegeți un îndulcitor optimal în funcție de proprietățile sale. Un rezultat excelent poate fi obținut prin completarea terapiei de bază cu consumul produselor naturale pe bază de extracte vegetale. De exemplu, mulți dintre clienții noștri au remarcat deja eficacitatea produsului CAPSULE DIAFRIN, care pot fi ACHIZIȚIONATE pe site-ul nostru la prețul producătorului cu o calitate garantată.